Het idee voor MyArt®Book startte bij Niek Drommel. Een jonge ondernemer en street art kunstenaar uit Zandvoort.

Niek verkocht vanuit zijn eigen winkel vele soorten schetsboeken en daarnaast besteed hij veel tijd aan het maken van kunst.

Gedurende deze tijd gebruikte hij vele soorten schetsboeken met een wisselende kwaliteit papier. Ook Niek had een schetsboek voor elke techniek. Op een gegeven moment besloot hij om te gaan zoeken naar een schetsboek waarin hij verschillende soorten papier kon combineren en die hij toch tijdens een weekendje weg of vakantie makkelijk mee kon nemen. Uiteindelijk bleek dat dit nog niet bestond en zo ontstond het idee voor MyArt®Book.

In 2019 besloot de jonge ondernemer Niek het erop te wagen en hij ging op zoek naar een zakenpartner om het concept van MyArt®Book samen verder uit te werken en in de markt te kunnen zetten.

Hij vond in Roy Knol een geschikte zaken- en sparringpartner. Roy heeft een grafische achtergrond en is al sinds 1995 werkzaam in de grafische- en papierbranche en heeft diverse managementfuncties in de sales en marketing bekleed en is als mede-eigenaar verbonden geweest aan deze bedrijven. Roy heeft veel kennis van papier en de toepassingen daarvan en dat gecombineerd met het idee van Niek heeft geresulteerd in de lancering van MyArt®Book in maart 2020.

Ondanks de economisch lastige tijd in 2020, die mede is ingegeven door de pandemie, wist MyArt®Book zijn weg te vinden in de (online)retailmarkt en werd het concept enthousiast ontvangen door consumenten en (online)winkeliers.

Per april 2021 hakte Roy de knoop door en zei zijn baan op en starte het bedrijf MyArt®Supplies.

De ambitie die Roy altijd al had. “Een merk/branding/bedrijf vanaf nul opbouwen en een (wereldwijd) bekend merk neer te zetten. Met MyArt®Book deed die mogelijkheid zich voor en vanaf het moment dat ik Niek ontmoete heb geloof ik in het idee en in de potentie van MyArt®Book.”

” Binnen een grotere productieorganisatie krijgt MyArt®Book niet de focus en aandacht die het nodig heeft om uit te groeien tot een bekend fine-art /hobby merk. Mijn ambitie is om MyArt®Book tot een wereldwijd bekend fine-art / hobby merk op te bouwen, zonder een groot reclamebudget. Een luxe doch betaalbare uniek schetsboek, die je kunt vullen met luxe en hoogwaardig betaalbare papierkwaliteit om je eigen schetsboek samen te stellen.” Organize your creativity.

Niek heeft in de loop van 2021 afscheid genomen van zijn winkel en is vanaf 2021 full time kunstenaar en is nog steeds als klankbord en sparring partner aan Roy verbonden, Zijn ambitie is om zelfstandig als kunstenaar zijn inkomen te verdienen en zijn droom is dat vele kunstenaars zijn MyArt®Book omarmen als hun schetsboek.